Proefpakket bestellen

Proefpakketten

Ervaar de kwaliteit van Hesselink

Koffie uit eigen branderij

Verwante producten

Over onze koffie

Geluk vanaf de bron

Al sinds onze oprichting willen we dat koffie geluksmomenten creëert. Niet alleen op een zonnig terras of na een heerlijk diner, maar bij iedereen die bij de koffieketen betrokken is. Dat begint met eerlijke productie, waarbij zorgvuldig met de natuur wordt omgesprongen. Met de boer, die een eerlijke prijs krijgt voor z’n werk.

Lekkere koffie begint bij de bron. We vinden het belangrijk dat onze koffie op een eerlijke manier wordt geproduceerd en we doen er alles aan om dit te kunnen garanderen. We zien erop toe dat de koffie zowel economisch als ecologisch een positieve bijdrage levert. Dit geldt voor zowel de kwaliteit als de duurzaamheid van de koffie. In de bergen rondom het stadje Santa Maria in Colombia wordt de basis gelegd voor onze direct trade koffie. We weten dus precies waar de koffieplanten staan die de vruchten dragen waarmee we onze heerlijke koffie maken.

Het beste voor iedereen

Hesselink Koffie staat voor topkwaliteit. We zijn een familie van perfectionisten, we willen dat het klópt wat we zeggen en doen. Kwaliteit heeft een prijs. Want een lage koffieprijs voor de boeren betekent dat ze niet kunnen investeren in duurzaamheid en hun toekomst. Ónze toekomst, want we hebben hun producten hard nodig om de beste koffie te kunnen blijven maken.

Om een constant hoge kwaliteit te behouden met voorwaarden die bijdragen aan duurzaamheid in de hele keten, werken we met internationale certificeringen zoals Fairtrade Organic en Rainforest Alliance. Bovendien kopen we onze direct trade bonen - zoals de naam al zegt - rechtstreeks bij de boeren zonder tussenkomst van handelaren. Zo dragen we er op meerdere manieren aan bij dat iedereen kan genieten van de beste koffie. Nu en in de toekomst.

Generaties in koffie

Het zwarte goud stroomt nog nét niet door onze aderen, maar Hesselink en koffie zijn al generaties lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit onze ambachtelijke maar hypermoderne branderij in de Achterhoek vinden wekelijks miljoenen met aandacht en vakmanschap gebrande koffiebonen hun weg naar hotels, restaurants, café’s, kantoren, instellingen, ziekenhuizen… Kortom, overal waar behoefte is aan de smaak van duurzame kwaliteitskoffie. En natuurlijk bij jou thuis! Want die kwaliteit gun je jezelf iedere dag, 7 dagen per week.

De koffie wordt gebrand in onze eigen state of the art branderij. Dit doen we zelf om een goed oogje in het zeil te kunnen houden wat betreft de kwaliteit van de koffie. Als écht familiebedrijf dat al 135 jaar in het vak zit, kennen we het ambacht van het branden als geen ander en beheersen we de kneepjes van het vak.

Het brandproces

Om de echte ‘Hesselink Koffie-smaak’ aan onze koffie te geven, branden we de bonen volgens de easy-roastmethode; een moderne techniek van branden, waarbij de bonen langzaam geroosterd worden en daardoor langer de tijd krijgen om zich qua smaak en aroma optimaal te ontwikkelen.

Hergebruik van energie

Tijdens dit brandproces proberen we de uitstoot zoveel mogelijk te compenseren. De restwarmte die bij het productieproces vrijkomt, wordt gebruikt om het pand mee te verwarmen door middel van een zogeheten Heat Recovery System. In onze moderne branderij maken we gebruik van moderne apparatuur en nieuwe technieken, waardoor de koffie op een efficiënte manier gebrand kan worden.

Het productieproces

Als de bonen in Winterswijk arriveren, begint het productieproces. Tijdens dit proces krijgen de bonen de échte ”Hesselink Koffie-smaak”. Hoe dat proces eruit ziet, vertellen we je graag.

1. Melangeren

Het productieproces begint met het melangeren van de koffie. Tijdens deze stap worden de juiste verhoudingen om de verschillende blends te creëren gemelangeerd. Dit proces is volledig geautomatiseerd. De recepten van de blends zijn opgeslagen in het systeem en worden automatisch opgehaald. Zo worden de melanges in de juiste verhouding samengesteld om op die manier een constante smaak te waarborgen, elk kopje opnieuw.

2. Branden

Het branden van de koffie wordt gedaan in de zogenoemde trommelbrander. De bonen worden hierin op een temperatuur van 190 tot 206 graden gebrand, door middel van de easy-roastmethode.Hier krijgt de koffie zijn specifieke bruine kleur en worden de aroma’s optimaal doorontwikkeld. Het proces wordt geoptimaliseerd via de computer, zodat kwaliteit en efficiëntie 100% effectief zijn en er zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Na het branden wordt van elke charge een monster genomen, zodat we de kwaliteit en kleur kunnen controleren.

3. Verpakken

Direct na het branden wordt de koffie in een duurzaam jasje gestoken door de automatische verpakkingsmachine. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aromabehoudende folie met ventiel. Daardoor kan de vers gebrande smaak en het aroma van de koffie worden gewaarborgd. De folie is gemaakt van 100% recyclebaar monofolie, zodat deze bij het plastic afval kan, klaar voor recycling. Hierdoor wordt CO2-uitstoot verminderd en het milieu minder belast.

4. Opslag en levering

Na het verpakken gaat de koffie naar het magazijn, waar het ongeveer 10 dagen rusttijd krijgt. Tijdens deze periode krijgt het de tijd om de optimale smaak en aroma’s te ontwikkelen. Direct daarna gaat het naar onze klanten door heel Nederland, die kunnen genieten van hun vers gebrande koffie.

5. Voedselveiligheid

Koffie is natuurlijk een product dat geconsumeerd wordt. Daarom is de voedselveiligheid het grootste belang. Onze bonen worden tijdens het gehele productieproces getransporteerd via een gesloten systeem. We werken met een kwaliteitshandboek en een jaarlijks vernieuwde certificering.